dissabte, 23 d’octubre del 2010

VÍDEO-LLIÇONS vs. VÍDEOS MOTIVADORS

Els vídeos que contenen massa informació, vídeo-lliçons, son més profitosos quan es treballen de forma  individual, perquè cada persona procesa la informació de diferent manera, i hi ha gent que necessita escoltar dos o tres vegades una mateixa cosa per extreure tanta informació com sigui possible. Per tant no es bo veure aquest tipus de videos en grup. En aquests vídeos la música de fons no es necessària perquè no te res a veure amb el contingut del vídeo.

En definitiva els vídeo-lliçons desenvolupen un tema amb voluntat de sistematització, són  ordenats i no serveixen per fer classe, nomes per aprofundir. En edu3.cat, per exemple “Breu història de Catalunya” amb música de fons, imatges planes, explicació... Encara que siguin vídeos audiovisual no transmeten emocions.

Els vídeos motivadors, son en els que aprens coses mirant-lo sense necessitat de que t’ho expliquin, la música varia de velocitat i de to acompanyant les accions, també veiem que les imatges no son planes, sinó que estan filmades des de diferents angles per donar diverses sensacions. Per exemple, al vídeo “Dinner for two” aprens a que quan et baralles, es perden coses, tant tu com la gent del voltant. Treballa molt millor el llenguatge audiovisual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada