dimecres, 24 de novembre del 2010

SEGURETAT DAVANT DE LES TEVES DADES PERSONALS

SEGURETAT
Existeixen entorns i serveis que poden ser insegurs per a un nen. Hem de ser tenir cura amb fòrums, xats o xarxes socials. Els nens es senten especialment atrets pels jocs online i és un context en el qual resulta molt senzill captar les seves dades. S'ha d'aconsellar i supervisar perquè no facilitin dades.

RESPECTE
Els menors han d'accedir a Internet a través d'entorns personalitzats i comptes d'usuari limitades o restringides, podent utilitzar-se per a la navegació programari de filtrat de pàgines de contingut no adequat i que permeti l'elaboració d'informes d'activitat de llocs visitats. No obstant això, el nen també té un dret a la vida privada en el context familiar.

EDUCACIÓ
Els menors han de ser informats i formats sobre els perills en l'ús d'Internet, advertint-los que no comparteixin o facilitin informació ni intercanviïn fotografies amb persones desconegudes; que no obrin els fitxers adjunts en els missatges de correu electrònic i que evitin la descàrrega d'arxius o programes. Han d'aprendre què és i com funciona Internet.

AL COL·LEGI
El col·legi o les activitats extraescolars són espais on es tracten múltiples dades de menors. El centre escolar, l’AMPA o el servei d'autobús, han de complir amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades. Això és especialment rellevant en Internet on s'han d'extremar les precaucions i no és aconsellable publicar fotos que identifiquin a un nen, per exemple situant-li en el context d'un col·legi i/o activitat determinats.

NAVEGA AMB ELL
Els nens són particularment vulnerables a l'entorn d'Internet. Les ofertes que reben en websites, fòrums, o xats els atreuen amb facilitat. S’ha d'acompanyar als menors, ajudar-los a distingir els riscos, assegurar-se que els nens no accedeixin a Internet a través d'entorns no fiables o que no intercanviïn dades personals ni fotografies amb desconeguts. L'adult ha de llegir la política de privadesa del website, comprovar si els continguts i el perfil dels usuaris són adequats, assegurar-se que siguin espais protegits i verificar les condicions i tractaments de les dades dels menors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada