dijous, 30 de setembre del 2010

12 PROPOSTES D'ÚS DEL POWER POINT PRESENTATION

1. Fer una presentació més interactiva en què una foto t'enllacés amb una diapositiva informativa sobre la imatge.
2. Fugir del discurs lineal, i donar ritme a la presentació.
3. Addició de sons i melodies.
4. Escriure textos sense límits, sense marges ni paràgrafs, editar imatges i crear esquemes.
5. Crear diapositives amb preguntes i enllaços que les responen o t'ajuden a trobar la resposta.
6. En l'àmbit professor-classe, es pot fer un esquema o donar una informació errònia, que amagui un enllaç que ens porta a la informació verídica, així, l'alume ha de detectar l'error i tindrà la resposta correcta.
7. Crear esquemes buits per omplir-lo a classe amb els continguts de l'assignatura.
8. Utilitzar el power point com a pissarra si disposem d'una tauleta gràfica.
9. Utilitzar el power point com el bagul dels contistes, amb imatges i aspectes relacionats amb el conte a treballar a classe.
10. Utilitzar el power point com un vídeo, ja que si incorporem text, imatges i sons, no deixa de tenir la mateixa finalitat en l'àmbit educatiu.
11. Fer servir el Power Point per a recollir les idees i plasmar-les en un fons digital.

dilluns, 27 de setembre del 2010

BRETXA EN L'AULA DIGITAL


El dilluns 20 de setembre a la secció tendències de La Vanguardia es va publicar aquesta notícia sobre les noves tecnologies a les escoles.
Punts clau del text:
1.      Encara no es disposa de cap estudi que demostri una millora en els resultats acadèmics.
2.      Entre els adolescents de 15 anys s’han extret 4 categories dels usuaris de les TIC:  els distants, amb un us poc freqüent de les TIC, els lúdics, centrats en l’oci, els d’orientació especialitzada, interessats en aspectes tècnics i aplicacions i els multifuncionals, una combinació entre tècnic i lúdic.
3.      Els únics usuaris que mostren una millora en els estudis son els de caire multifuncional.
4.      Es parla d’una possible segona bretxa en el mon de les TIC. La principal es entre el que poden accedir a elles i els que no i la possible segona es dins dels que poden accedir-hi però no hi fan us o fan un us incorrecte. 
5.      No serveix de res implantar noves tecnologies si el mètode d’aprenentatge no canvia.
 

dimecres, 15 de setembre del 2010

VIDEO SOBRE LA INTERACTIVITAT


En aquest vídeo es parla sobre la interactivitat, els  punts clau son:

  1. Els ordinadors són màquines que serveixen per fer càlculs i també per poder comunicar-nos.

  2. El científic Vannevar Bush, volia millorar la comunicació científica, fent servir l’associació d’idees, com la ment humana. No va ser possible degut a la recent incorporació dels ordinadors i el elevat preu que suposava.

  3. Ted Nelson va fer un projecte anomenat “xanadú” però tampoc es va poder dur a terme.

  4. Hipertext =  informació relacionada / Hipermèdia = elements (texts, imatges, videos...) relacionats per enllaços i que tots plegats formen xarxes.

  5. Un ratolí és aquell dispositiu que permet una comunicació d'anada i tornada amb el ordinador.

  6. Una comunicació interactiva, com la del ratolí i l’ordinador, s'ha de produir a base de grafismes i de símbols visuals.

  7. Els primers programes interactius es van crear als anys 90 sobre el CD-Rom, un suport capaç d'emmagatzemar una quantitat raonable d'imatges i músiques.

  8. La majoria de programes interactius tenen propòsits educatius.

  9. Els programes interactius amb més impacte, van ser els videojocs, un entreteniment de gran consum.

  10. La clau del interactivisme és la interfície, un conjunt de gràfics i opcions que fan possible el diàleg entre la persona i el ordinador.

dimarts, 14 de setembre del 2010

PERDS INFORMACIÓ A L’ORDINADOR?


Gairebé tothom perd documents a l’ordinador, aproximadament el 65% dels usuaris d’Internet han patit una pèrdua de dades. Això ens passa perquè no fem copia de seguretat, hem de guardar la informació d’una forma segura per tal de poder-hi accedir des de qualsevol ordinador.

Guardar els teus documents a l’escriptori no es una bona idea perquè si un bon dia el teu ordinador s’espatlla per la raó que sigui tot allò que tenies es perd.

No hi ha una solució perfecte, perquè totes tenen avantatges i desavantatges, però algunes de les solucions son:

  1. Utilitzar el “dropbox” = És un espai virtual on pots guardar els teus documents. El problema és que no tens cap garantia sobre aquest espai.
  2. “Pen Drive”/ Dispositiu USB = És un emmagatzemador d’informació, però hi ha dos problemes, el primer és, que alguns tenen molt poca capacitat (s’entén per capacitat la quantitat de GB, MB ...) i el segon problema és, que el podem perdre, o te’l poden robar.
  3. Disc dur / Memòria externa = Té la mateixa funcionalitat que el “Pen Drive”/ Dispositiu USB, però amb molta més capacitat, i considerablement més gran, de totes formes te la mateixa problemàtica, es pot extraviar o te’l poden robar.
  4. Copia de seguretat (backup) =  Es poden utilitzar per restaurar l’original desprès d’una pèrdua de dades. Son útils també per recuperar una petita quantitat d’arxius que poden es haver eliminat accidentalment o estiguin corromputs.

dilluns, 13 de setembre del 2010

VÍDEO SOBRE ELS BLOCS

                                                        http://www.commoncraft.com/
Com ens iniciem en el món dels blocs, a classe vam veure un vídeo que tractava aquest tema.

El vídeo parla de les característiques i les avantatges dels blocs, que són les següents:

  1. Tothom pot ser reporter i editor.
  2. Permet la relació entre "bloggers", és un medi de comunicació.
  3. Les notícies abans, al segle 20, es tractaven des de un punt de vista objectiu i professional, al segle 21 les notícies són més subjectives i personals. Gràcies als blocs qualsevol persona pot donar el seu punt de vista.
  4. Les entrades s'organitzen de manera cronològica, les més noves queden a la vista i les publicacions més antigues es van deixant enrere.
  5. En qualsevol bloc o entrada d'aquest es pot comentar i opinar, per tant, pot dur a terme un debat.


dijous, 9 de setembre del 2010

INTENCIONS DEL BLOC

Avui s’inicia el començament d’un bloc on es publicaran els apunts i la informació relacionada amb els estudis de primer grau d’educació infantil.


Tot allò interessant i rellevant, serà publicat en aquest espai amb la intenció i la finalitat de compartir coneixements i curiositats.